*/
  • บ่าวส่าเมืองอุบล
  • ranking : สมาชิกทั่วไป
  • email : natpramool@hotmail.com
  • วันที่สร้าง : 2011-10-29
  • จำนวนเรื่อง : 71
  • จำนวนผู้ชม : 87888
  • จำนวนผู้โหวต : 24
  • ส่ง msg :
  • โหวต 24 คน
วันอังคาร ที่ 27 มีนาคม 2555
Posted by บ่าวส่าเมืองอุบล , ผู้อ่าน : 2185 , 23:59:21 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

หล้านางเอ๊ย...อ้ายฮักเจ้าเด้อบ่แม่นเผลอเว้า    แค่อยากทบทวนอดีตเก่าความหลัง..คำเอ๊ยอ้ายอกพังตอนที่เธอเจอเขา      เส้นทางฮักเฮากะเลยล้มเจ้าพ้อคนที่สมเลยเลยป๋าอ้าย     คนบ่มีความหมายนอนฮ้องให้น้ำตาหรั่งเผื่อให้ฝันน้องสมหวัง     บ่เป็นหยังดอกบักอ้าย ยอมน้ำตาพ่ายห่างลาหล้านางเอ๊ย..เจ้าพ้อคนใหม่ที่มีค่า    ฝากบอกเขาว่าให้พาเจ้าสู่ฝัน..แหน่เด้ออดีตคืนวันที่ผ่านมา     ให้เจ้าลืมอ้ายสาสิเคืองเขาคนนั้นหลักฐาน....

อ่านต่อ

Posted by บ่าวส่าเมืองอุบล , ผู้อ่าน : 2252 , 22:24:51 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ว่าโอ่น๊ออ้ายเอ๊ย...วาสนาน้องคนต่ำชั่นคนชั่นต่ำสาวโรงงาน หน้าบ่หวานบ่โก้หรู สู้งานแลกเงินร้อยน้องยอมถอยหลีกทางให้  นางคนไพร่วาสนาบ่สู้เผิ่น..อ้ายเอ๊ยน้องบ่อยากป็นส่วนเกิน บาอาจเดินควงได้  ย้านอ้ายอายคนเว้าว่าหยามอ้ายเอ๊ย..ฮักอ้ายแฮงปานได๊น้องกะสิห้าม  แนวทุกสิ่งอย่างน้องบ่อาจแข่งเขาได้แต่ปลอบใจเจ้าของเองว่าบุญบ่ฮอดพี่ชาย  คันคึดฮอดหล๊ายหลายกะสิกลั้นอ้ายเอ๊ย..เงินเดือนหลักพันนางสู้เขาบ่ได้ น้องยอมตัดใ....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 26 มีนาคม 2555
Posted by บ่าวส่าเมืองอุบล , ผู้อ่าน : 1169 , 21:32:23 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ว่าโอ่น๊ออ้ายเอ๊ย..ตำแหน่งสุดที่รักที่อ้ายเคยยกให้     มื้อนี้ฟังแล้วคือไกลบ่เป็นท่า..แท้เด๊เมื่ออ้ายมีผู้ใหม่เข้ามา คำว่าฮักค่าเบิ๊ดจ้อย    ทิ่มแต่ฮอยใจช้ำไว้เบิ่งแหยงอ้ายเอ๊ย..นอนกอดแต่หมอนฮ้องให้จนซอดแจ้ง     ในห้องเก่าๆที่พี่บ่เคยอยู่นำห้องที่สองเฮาเคยทำซ้อยกันติดรูปดารา  ตอกตะปูข้างฝาถืกโป้มือยังได้พากันยิ้มยังเคยซิมแกงปลาฝีมืออ้าย  ยังเคยบอกน้องกินหล๊าย หลาย นั่งเคียงข้างเว้าม่วนภาพติดตายังหวน ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 20 มีนาคม 2555
Posted by บ่าวส่าเมืองอุบล , ผู้อ่าน : 1252 , 20:58:23 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

หล้านางเอ๊ย..เสียดายความรู้สึกดีดีที่มีให้     เสียดายแรงใจเคยเป็นห่วงเสียดายวันเวลาที่เคยควง      เสียดายใจดวงน้อยๆที่คอยบอกว่ารักเธอเสียดายคำที่เคยพร่ำเพ้อ      คำที่อ้ายบอกรักเธอบ่เป็นต่างเสียดายเด้หนทาง        ที่เคยหย่างเดินขีดเป็นอดีตแล้วฮักเฮาเสียดายคำหวานๆที่เคยเว้า     บัดนี้เจ้ามาเป็นต่าง..แท้เด้..คำเอ๊ยว่าสิเก็บเงินอ้ายออมเงินนาง      หนทางพังเบิ๊ดแล้ว มันเป็นแป้วด๊อกหว่างใจเคยคุยกันว่าสิซ....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 22 กุมภาพันธ์ 2555
Posted by บ่าวส่าเมืองอุบล , ผู้อ่าน : 989 , 21:36:04 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

ว่าโอ่น๊ออ้ายเอ๊ย...อ้ายเป็นคนสอนให้น้องฮู้ว่าฮัก ให้ฮู้จักคำว่าชอบขอบคุณอ้ายที่บอกนางฮักของอ้ายมอบให้น้องมันคือฮ้าง  เป็นฮักที่อ้ายมอบให้นางแค่ทางผ่านอ้ายคือบ่สงสารเชื่อคำหวานที่บอกฮักอี่หล้า  บอกฮักน้องบ่เปลี่ยนแปลงน้องเป็นคนดีที่อ้ายแกล้ง  แสดงความฮักแบบลมๆปากอ้ายชมว่านางดี   คือจั่งมาป๋ากันหนีแท้น๊อเจ้าคันน้องเป็นคนบ่ดีเข้า  อ้ายสิฮักคือเก่าคือปากว่าแหน่บ่น๊อ...อ้ายเอ๊ยน้องเป็นคนดีที่อ้ายบ่หัวซา ....

อ่านต่อ


/15