• Hikaru
  • ranking : สมาชิกทั่วไป
  • email : pinnareet@hotmail.com
  • วันที่สร้าง : 2007-10-30
  • จำนวนเรื่อง : 26
  • จำนวนผู้ชม : 88845
  • ส่ง msg :
  • โหวต 7 คน
...สรรสาระ...
สวัสดีค่ะ นี่เป็น Blog อันที่สองของเรา ซึ่งถือกำเนิดขึ้นเนื่องมาจากวิชาเกี่ยวกับคอมพิวเตอร์ (วิชาออกแบบ) ...บรรจุเรื่องราวสรรสาระทั่วไปที่เกิดขึ้นในชีวิตของเด็กม.ปลายคนหนึ่งในเมืองไทย
Permalink : http://oknation.nationtv.tv/blog/hikaru
วันอาทิตย์ ที่ 20 มกราคม 2551
Posted by Hikaru , ผู้อ่าน : 938 , 20:08:23 น.  
หมวด : ส่งการบ้านครู

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Bonsai Care & Frequently Asked Questions

Bonsai trees    1    care as same as other living plants, with just a few additional considerations. It's often helpful to remember that all bonsai grow outdoors in their native environments, so    2    their natural conditions will usually produce the best results.

Placing Your Bonsai
As you think about where you'd like to place your bonsai tree keep in mind the following     3     : light, soil, temperature, water and humidity.

Light
All bonsai trees need light. The amount of natural or artificial light required to produce     4     results varies with the type of tree. Outdoor bonsai care should include a location that provides six or more hours of sunlight. Indoor bonsai need 2-4 hours of window or artificial light. Some indoor trees such as ficus, jade and fukien tea require only a few hours of sunlight, and are good     5     for many homes and offices. See individual bonsai care sheets for     6    .

Soil
Bonsai roots need care too, so they can successfully support the structural and nutritional requirement of your trees.

Temperature
Like people, plants have temperature     7    . These can be addressed by selecting and placing your tree     8    . Most of our indoor bonsai trees like common room temperatures, between 65 and 75 degree Fahrenheit.

Water and Humidity
All plants require water. Making sure that is     9    , but not too much, water available to your trees is a key part of bonsai care. Please consult our online care sheets or one of our many helpful books for information on specific bonsai trees' water requirements.

Humidity levels in many homes are     10     low and     11     moisture is appreciated by most plants. As part of your bonsai care, we recommend using a tray with a little water and small rocks to     12     the bonsai pots. In addition to increasing the humidity around your plants, trays protect furniture from water spots and plant     13    .

Fertilizer
If your bonsai trees spend years in the same soil, it will eventually     14     the nutrients available there. Providing supplemental nutrition is essential for sound bonsai care and good plant health. We've tested dozens of fertilizers and now offer only the one our tests have shown to be the best. Just mix as instructions outline, water as usual and know that your trees are getting the micronutrients and macronutrients required for     15     growth.
 

ดัดแปลงจาก  www.brusselsbonsai.com/bonsai-care.htm

Choose the best answer.

1.   a. require          b. reject            c. inquire              d. necessarily

2.   a. destroying     b. preferring      c. imitating           d. living

3.   a. substances    b. variables       c. varieties           d. variants

4.   a. optic             b. optimize        c. optimistic          d. optimum

5.   a. chances        b. chooses         c. qualities            d. choices

6.   a. images          b. tails               c. retails               d. details

7.   a. references     b. preferences   c. prefers             d. refers

8.   a. thoughtfully   b. helpfully        d. hopefully          d. dolefully

9.   a. professional   b. proficient       c. sufficient          d. efficient

10. a. relatively       b. unbelievably  c. prettily             d. positively

11. a. inadequate     b. extricable      c. supplemental    d. evitable

12. a. elevator         b. elevating       c. elevation          d. elevate 

13. a. debris            b. body             c. carcass            d. corpse

14. a. create            b. deplete          c. enlarge             d. discriminate

15. a. robot             b. robin             c. robust              d. robed

Answers

1.a 2.c 3.b 4.d 5.d 6.d 7.b 8.a 9.c 10.a 11.c 12.d 13.a 14.b 15.c

แบบฝึกหัดทำเอง...ได้คะแนนกันเท่าไหร่บ้างคะ ^ ^

 




แสดงความคิดเห็น


ถึง บล็อกเกอร์ ทุกท่าน โปรดอ่าน
   ด้วยทาง บริษัท จีเอ็มเอ็ม แกรมมี่ จำกัด (มหาชน) ได้ติดต่อขอความร่วมมือ มายังเว็บไซต์และเว็บบล็อกต่าง ๆ รวมไปถึงเว็บบล็อก OKnation ห้ามให้มีการเผยแพร่ผลงานอันมีลิขสิทธิ์ ของบริษัท จีเอ็มเอ็ม แกรมมี่ฯ บนเว็บ blog โดยกำหนดขอบเขตของสิ่งที่ห้ามทำ และสามารถทำได้ ดังนี้
ห้ามทำ
- การใส่ผลงานเพลงต้นฉบับให้ฟัง ทั้งแบบควบคุมเพลงได้ หรือซ่อนเป็นพื้นหลัง และทั้งที่อยู่ใน server ของคุณเอง หรือ copy code คนอื่นมาใช้
- การเผยแพร่ file ให้ download ทั้งที่อยู่ใน server ของคุณเอง หรือฝากไว้ server คนอื่น
สามารถทำได้
- เผยแพร่เนื้อเพลง ต้องระบุชื่อเพลงและชื่อผู้ร้องให้ชัดเจน
- การใส่เพลงที่ร้องไว้เอง ต้องระบุชื่อผู้ร้องต้นฉบับให้ชัดเจน
จึงเรียนมาเพื่อโปรดปฎิบัติตาม มิเช่นนั้นทางบริษัท จีเอ็มเอ็ม แกรมมี่ฯ จะให้ฝ่ายดูแลลิขสิทธิ์ ดำเนินการเอาผิดกับท่านตามกฎหมายละเมิดลิขสิทธิ์
OKNATION



กฎกติกาการเขียนเรื่องและแสดงความคิดเห็น
1 การเขียน หรือแสดงความคิดเห็นใด ๆ ต้องไม่หมิ่นเหม่ หรือกระทบต่อสถาบันชาติ ศาสนา และพระมหากษัตริย์ หรือกระทบต่อความมั่นคงของชาติ
2. ไม่ใช้ถ้อยคำหยาบคาย ดูหมิ่น ส่อเสียด ให้ร้ายผู้อื่นในทางเสียหาย หรือสร้างความแตกแยกในสังคม กับทั้งไม่มีภาพ วิดีโอคลิป หรือถ้อยคำลามก อนาจาร
3. ความขัดแย้งส่วนตัวที่เกิดจากการเขียนเรื่อง แสดงความคิดเห็น หรือในกล่องรับส่งข้อความ (หลังไมค์) ต้องไม่นำมาโพสหรือขยายความต่อในบล็อก และการโพสเรื่องส่วนตัว และการแสดงความคิดเห็น ต้องใช้ภาษาที่สุภาพเท่านั้น
4. พิจารณาเนื้อหาที่จะโพสก่อนเผยแพร่ให้รอบคอบ ว่าจะไม่เป็นการละเมิดกฎหมายใดใด และปิดคอมเมนต์หากจำเป็นโดยเฉพาะเรื่องที่มีเนื้อหาพาดพิงสถาบัน
5.การนำเรื่อง ภาพ หรือคลิปวิดีโอ ที่มิใช่ของตนเองมาลงในบล็อก ควรอ้างอิงแหล่งที่มา และ หลีกเลี่ยงการเผยแพร่สิ่งที่ละเมิดลิขสิทธิ์ ไม่ว่าจะเป็นรูปแบบหรือวิธีการใดก็ตาม 6. เนื้อหาและความคิดเห็นในบล็อก ไม่เกี่ยวข้องกับทีมงานผู้ดำเนินการจัดทำเว็บไซต์ โดยถือเป็นความรับผิดชอบทางกฎหมายเป็นการส่วนตัวของสมาชิก
คลิ้กอ่านเงื่อนไขทั้งหมดที่นี่"
OKnation ขอสงวนสิทธิ์ในการปิดบล็อก ลบเนื้อหาและความคิดเห็น ที่ขัดต่อความดังกล่าวข้างต้น โดยไม่ต้องชี้แจงเหตุผลใดๆ ต่อเจ้าของบล็อกและเจ้าของความคิดเห็นนั้นๆ
   

กลับไปหน้าที่แล้ว กลับด้านบน