*/
  • a_no_thai
  • ranking : สมาชิกทั่วไป
  • email : shelf2@hotmail.com
  • วันที่สร้าง : 2010-04-04
  • จำนวนเรื่อง : 269
  • จำนวนผู้ชม : 155956
  • จำนวนผู้โหวต : 29
  • ส่ง msg :
  • โหวต 29 คน
<< ตุลาคม 2021 >>
อา พฤ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

[ Add to my favorite ] [ X ]


วันพฤหัสบดี ที่ 7 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1426 , 22:57:42 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

ชีวิตในราวป่า ไม่มีสิ่งประดิษฐ์สวยงาม แต่มีธรรมชาติเช่น พฤกษาลดาวัลย์ และสัตว์ป่า ทำให้ท่านผู้เคยอยู่ในราชสำนักได้ประสบความสดชื่นอย่างใหม่ ที่ง่ายๆและเบาสบาย ไม่มีเรื่องวุ่นวายโกลาหล เป็นชีวิตที่ดูเพียงผิวเผิน ก็คล้ายกับไม่มีความหมาย ไม่สนุกสนาน ร่าเริง แต่ประหนึ่งมีแสงสว่างจุดไว้ภายในจิต มีความสงบเย็น มีความพร้อม ที่จะช่วยปลอบประโลมผู้กลัดกลุ้ม รุ่มร้อนทั้งหลาย ว่าที่ต่างคนต่างดิ้นรนเกลือกกลิ้งอยู่ใ....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 6 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1203 , 21:58:04 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ถ้าพวกเรากระเสือกกระสน เพื่อความมั่งคั่งสมบูรณ์ทางทรัพย์สิน เพื่อให้มีทุกสิ่งทุกอย่าง เสนอสนองความอยาก ซึ่งมีลักษณะวิ่งออกนอกหน้าเสมอแล้ว เราเคยสำรวจบ้างหรือไม่ว่า ความมั่งคั่งพรั่งพร้อมทางทรัพย์สิน ได้มาทำให้เราขาดแคลน ความเมตตาปรานี มักจะกลายเป็นพิษในภายหลัง ประหนึ่งอาหารที่ไม่ย่อย ทำให้ผู้ปริโภคทนทุกข์ทรมาน อันธรรมดา ทรัพย์สิน สมบัติทั้งปวง ย่อมตกอยู่ภายใต้กฏ 3 ประการคือ ถูกใช้สอยให้หมดไป พังพินาศ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 5 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1591 , 23:12:16 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

...อะไรเล่าจะทรมานจิตใจมนุษย์ ยิ่งไปกว่าการสำนึกผิด โดยไม่มีทางแก้ มันเป็นแผลใจที่ยากจะลบเลือนหาย แต่จงอภัยเถิด คนที่สำนึกอย่างลึกซึ้งในบาปชนิดใดแล้ว เค้าจะไม่ทำบาปนั้นอีก ไม่ว่าจะถูกยั่วยวนซักปานใด ทั้งนี้เพราะเค้าสำนึกบาปนั้น คอยกระตุ้นเตือนจิตอยู่เสมอ ไม่มีอะไรอีกแล้วในโลกนี้ ที่จะทรมานจิตใจคนยิ่งไปกว่าแผลแห่งบาป มนุษย์เกิดมาจะต้องทำบาปบ้าง ไม่มากก็น้อยแต่เมื่อสำนึกบาปแล้ว น่าจะต้องพยายามละเสีย แล....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 4 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1741 , 22:32:19 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

จากความสงบสงัดและความประทับใจ ที่ต้องลุก เพราะเสียงธรรมชุดนี้ ส่งมาตามสายปลุกทุกผู้คนในค่ายสุขภาพพึ่งตนตามแนววิธีธรรม ทุกตี4 ในความยาวประมาณ 10นาที รู้สึกดี มีกำลังใจที่จะต้านแรงเสียดทานทุกอย่าง เพื่อจะพิสูจน์ให้เห็นตามจริงด้วยตนเอง ไม่ใช่แค่คำบอกเล่าของคนที่เรานับถือศรัทธาเท่านั้นที่สุดวันนี้ก็ได้ทำอย่างที่ตั้งใจ ฟังไปพิมพ์ไปไว้ตรงนี้เจริญสุขสวัสดีท่านนักปฏิบัติธรรมทั้งหลาย บัดนี้ก็ได้เวลาที่ท่านทั้....

อ่านต่อ

วันอาทิตย์ ที่ 3 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 887 , 21:34:35 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

สภาพอากาศที่เราเผชิญอยู่นี้ก็ดีอยู่หลายอย่างชี้วัดความมีสุขภาพดีได้ อากาศเปลี่ยนไปเปลี่ยนมาแล้วไม่แป้ก นับว่าแน่มาก!ไม่ต้องรอฤดูกาล หนาว ร้อน ฝน แล้ง ในสัปดาห์เดียวครบ และบางวันก็ครบทุกฤดู เช้าหนาว บ่ายร้อน เย็นโปรยปราย ไม่ต้องรออิทธิฤทธิ์ปราฏิหารย์ใดๆ ธรรมชาตินี่หล่ะ ...จัดให้ประหยัดไฟ มาในจังหวะที่เชื้อเพลิงขึ้นราคา ฝนตกๆ ไม่ค่อยมีใครอยากออกไปไหน แม้หิว มีอะไรในบ้านก็ กินๆไป ฝนตกอากาศเย็นๆก็ทุ่นแรง....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 1 เมษายน 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1671 , 22:03:55 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

...So this story can go on and on but it is a very good story to see the difference between the mind of someone who practices and the mind of someone who doesn't. If you don't practice, you'll always see everything as either GOOD luck or BAD luck.When things go well, you get very happy, and when things go very badly, you get so depressed. It's going up and down, UP and DOWN all the time. But when you....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 30 มีนาคม 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 799 , 22:35:56 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

This is a story from China. It is a  story about a man who has a beautiful horse. He is very proud of his horse. He keeps it in a big stable behind his house. One day, there is a storm and the lightning hits the stable. The horse escapes and runs off into the forest.All the friends of this man come to see him in the morning and they say."Oh! What bad luck! very bad luck! Your beautiful, expensive and....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 832 , 22:07:04 น.  
หมวด : ไดอารี่

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Well ...well ...well ...I really want to be back here since I totally disappeared and left my blog seemingly like a haunted house for about a quarter of a year.You might guess that I am too lazy to write anymore ...Yeah! partly true because I let something stop me:First, the Complaning, or I'd better say Love and Care of my  mom. "it's already been too much to see you in front of the computer all day....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 13 มกราคม 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1332 , 23:17:48 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

นี่เรียกว่าเราจะมองกันอย่างกว้างๆ ให้รู้จักสิ่งที่เรียกว่า 'ชีวิต' เนี้ยซะก่อน'ชีวิต' ทาง BIOLOGY ผมไม่เอานะ ไม่พูดด้วย เมื่อPROTOPLAST ในเซลหนึ่งๆยังสดอยู่ เรียกว่า 'มีชีวิตอยู่' นี่ไม่เกี่ยวข้องกันเลย  คำว่า 'ชีวิต' ทางฝ่ายวัตถุอย่างนั้นมันไม่เกี่ยวข้องกับพระพุทธศาสนา มันต้อง คำว่า 'ชีวิต' ในทางฝ่ายธรรมะ ฝ่าย SPIRITUAL SENSE มันจึงจะเป็นเรื่องของพระพุทธศาสนา ศาสนาไหนก็เหมือนกันแหละ คำว่า 'ชีวิต' เข....

อ่านต่อ

วันอาทิตย์ ที่ 9 มกราคม 2554
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 908 , 16:55:08 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ผมไปพูดที่คุรุสภา กับคุณคึกฤทธิ์ ผมบอกว่ายิ่งเรียนพระไตรปิฎก ยิ่งไม่รู้พุทธศาสนา เขาไม่เชื่อร้อยเปอร์เซ็นต์เลย ว่าตัวผมพูดนั้น มีเหตุผล ยิ่งเรียนพระไตรปิฎก ยิ่งไม่รู้พระพุทธศาสนา เพราะพระไตรปิฎกนั้นอยู่ในรูปวรรณคดี อักษรศาสตร์ พอเรียนเข้ามันเพลิน เรื่องวรรณคดีอักษรศาสตร์ หรือไปเรียนอภิธรรม ก็เป็นเรื่อง LOGIC ปรัชญา มันก็มัวเพลินกับเรื่อง LOGIC ปรัชญา จิตใจไม่พบปัญหาคือความทุกข์ หรือตั้งใจจะดับทุกข์โด....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 23 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1752 , 22:49:29 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

เมื่อปี 2545 มีสิ่งที่ไม่คาดฝันเกิดขึ้น ความสัมพันธ์นาน 12 ปีกับผู้ที่ฉันอยากจะอยู่ด้วยตลอดชีวิตจบสิ้นลง บ้านและงานของฉันติดพ่วงไปด้วย ก็เขาพูกกันว่าอะไรๆมักจะมาเป็นสามไม่ใช่หรือชีวิตอันสะดวกสบายของฉันจากไปแล้วและอนาคตก็ไม่สดใสนัก ความฝันที่ฉันจะเกษียณอายุแล้วไปอยู่บ้านริมทะเลต้องพักไว้ก่อน ยางทีอาจต้องรอตลอดกาล ในชั่วข้ามคืน ฉันพบว่าตัวเองโดดเดี่ยวและดิ้นรนหางานทำตอนอายุ 49 ฉันอาศัยอยู่ในชนบทแถบป่าม....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1581 , 20:24:53 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

In 2002, the unexpected happened. A 12-year relationship with the person who I had wanted to spend the rest of my life with came to an end. My home and job went with the package --don’t they say that things come in threes? My comfortable lifestyle was gone and the future didn’t look too bright. My dream of retiring to a house by the sea had to be put on hold, perhaps forever. Overnight I found myself....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1177 , 06:24:55 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

เนี้ยคุณจะต้องทำวิปัสสนาในข้อนี้เสียก่อน คือไปสู่ที่สงัดเงียบพอสมควร หลับตาใคร่ครวญพิจารณาว่า โลกนี้มันอยู่ในสภาพอย่างไร ไอ้เราเองด้วยอยู่ในสภาพอย่างไร มันถูกจุดประสงค์ของธรรมชาติแล้วหรือยังที่ว่า มีมนุษย์ขึ้นมาทำไม นิยายปรำปราที่เรามาทำเป็นสไลด์เรื่องล้อคน ที่ฉายดูเล่นกันอยู่นี้ ก็ยังมีบอกว่า พระเจ้าสร้างมนุษย์ขึ้นมาบนโลกนี้ เพื่อให้โลกนี้มันดีขึ้น ให้โลกนี้มันน่าอยู่ มันงดงาม มันประเสริฐ  พระเจ้าสร....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 21 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 981 , 06:19:17 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

เนี้ยคุณระวังให้ดี คุณจะไปหลงแต่ควายตัวใหญ่ ไม่รู้สิ้นสุดตัวเดียวนั้น คุณจะมีเรี่ยวมีแรงในการที่จะแสวงหามา บำรุงบำเรอ ตา หู จมูก ลิ้น กาย ใจ ด้วยเรื่องกิน เรื่องกาม เรื่องเกียรติ เรื่องประสบความสำเร็จในหน้าที่การงาน แต่เรื่องทางวิญญาณไม่มี นั้นมันก็ก่อหวอดขึ้นแล้วในมหาวิทยาลัยของพวกคุณ มีตี มีฆ่าอะไรกันในมหาวิทยาลัย มีทะเลาะวิวาทกันในมหาวิทยาลัย ซึ่งเมื่อก่อนนี้ไม่เคยมี ในสถาบันอย่างนี้ เดี๋ยวนี้มันม....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 20 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1002 , 06:39:00 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

เอาหละที่นี้พวกเรา จะสามารถมีชีวิตชนิดที่เทียมด้วยควายทั้งสองตัวหรือไม่ นั่นหละคือตัวปัญหา ไอ้เรื่องทฤษฎีมันจะหมดกันแล้ว ว่ามันต้องเทียมด้วยควายสองตัวแน่ แต่ทีนี้ปัญหามันเหลืออยู่ทางปฏิบัติว่าเราจะสามารถทำได้หรือไม่ ในการที่ชีวิตนี้  มันเทียมอยู่ด้วยควายสองตัว  โลกปัจจุบันมันหมุนไปแต่ในทางที่จะมีควายตัวเดียว คือเทคโนโลยี ทีนี้คุณก็จะถามกันว่า อ่าว ก็วิชาความรู้นี้ มันไม่ใช่ความรู้เหรอ ผมก็บอกและยอมรั....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 16 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1074 , 23:21:06 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

ให้รู้ว่าศาสนาทุกศาสนาเขาถือหลักเดียวกันหมด โลภเกินนั้นลามก เพียงเขาไม่ได้พูดไว้ชัดเหมือนของเรานี้ ของเรามีอยู่ชัดว่า อะติโลโก โลภเกิน หิ ก็ ปาปะโก ลามก และในศาสนาคริสเตียนก็มี ห้ามแสวงหาหรือมีไว้เกินความจำเป็น เป็นบาป SINFUL คือมีบาป เพราะคนที่แสวงหา และโลภเกินนั้น มันต้องทำให้คนอื่นเดือดร้อน และตัวเองก็มีความทุกข์เกินกว่าที่ควรจะเป็น มันให้แสวงหาและมีเอาไว้แต่พอเหมาะพอดี อะไรก็ตามใจ พูดไม่ถูกหรอก ใ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 14 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 929 , 22:59:04 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

คุณต้องดูให้ดีว่า เดี๋ยวนี้ ศาสตร (สาด-ตะ) SCIENCE ทั้งหลายที่เป็นพื้นฐาน มันถูกกวาด ไปเป็นทาส เป็นขี้ข้าของเทคโนโลยีหมด จะเป็นคณิตศาสตร์ วิทยาศาสตร์ อะไรศาสตร์ๆก็ตาม มันเอาไปเป็นทาสของเทคโนโลยีหมด คือมันมุ่งหมายจะใช้ไปเพื่อเทคโนโลยีอย่างเดียว ถ้าเป็นสมัยก่อน ศาสตร์ๆเหล่านี้จะเอาไปใช้ความรู้ทางวิญญาณ ความสว่างไสวทางวิญญาณก็ได้ หรือใช้กันทั้งสองฝ่ายก็ได้ ทีนี้คุณจะเรียนหนังสือ อักษรศาสตร์ วิทยาศาสตร์ ....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 13 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1014 , 23:11:18 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

เอาหละแล้วผมจะชี้ให้เห็นชัดลงไปอีกว่า ตะวันออกเรา ร่ำรวยไปด้วยความสว่างไสวทางวิญญาณ คุณแปลเอาเองก็ได้ว่า SPIRITUAL ENLIGHTENMENT นี่คือสมบัติของตะวันออก ความรุ่งเรืองสว่างไสวแจ่มแจ้งทางฝ่ายวิญญาณ คุณจะเห็นได้ว่า ศาสนาทุกศาสนามันเกิดทางตะวันออก ศาสนาคริสเตียน กับปาเลสไตน์ก็เป็นแดนตะวันออก ศาสนาพุทธ ศาสนาพราหมณ์ ศาสนาเล่าจื้อ ขงจื้อ โซโลสเตอร์ มันตะวันออกทั้งนั้น ฉะนั้นตะวันออกจึงรุ่งเรืองไปด้วยความสว่....

อ่านต่อ

วันอาทิตย์ ที่ 12 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1412 , 22:42:20 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

วันที่ 21 เม.ษ. 2513 เป็นวันบรรยายวันแรกของพวกเรา ... ในวันนี้จะพูดแต่เรื่องที่เป็นอารัมภบท เริ่มเรื่องทั่วๆไป สำหรับจะได้เข้าใจเรื่องเฉพาะ เรื่องที่พวกคุณต้องการจะทราบ ที่จากบันทึกที่พวกคุณเขียนให้ ผมก็รวบรวมใจความออกมาดูว่ามีเรื่องอะไรบ้าง มันจะต้องพูดกันอย่างไร เรื่องอารัมภบทนี้ก็คือหัวข้อที่คุณอยากจะทราบว่า จะปฏิบัติอย่างไรเจึงจะป้องกันไม่ให้ความทุกข์เกิด หรือแก้ไขความทุกข์ที่เกิดอยู่แล้วกับพวกฆร....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1162 , 12:19:49 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

In THAI: http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/12/12/entry-2"Are you happy?" I asked my brother, Ian, one day. "Yes.  ...No. It depends what you mean," he said."Then tell me," I said, "when was the last time you think you were happy?""April 1967," he said.It served me right for putting a serious question to someone who has joked his way through life. But Ian's answer reminded me that when we th....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1325 , 12:06:21 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

In ENG: http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/12/12/entry-3"เธอมีความสุขไหม " ฉันถามเอียนน้องชายของฉัน  "จะให้ตอบว่ามีก็ได้ ไม่มีก็ได้ ขึ้นอยู้กับความสุขที่พี่ถามนั้นหมายถึงอะไร  " เขาตอบ"ถ้างั้นบอกพี่ซิ ครั้งสุดท้ายที่เธอคิดว่ามีความสุขน่ะเมื่อไหร่ " ฉันถามต่อ"เม.ษ. 2510 "เขาว่าก็สมแล้วที่จะโดนลูกเล่นแบบนี้ ในเมื่อเอาคำถามจริงจังไปถามคนที่ไม่จริงจังกับชีวิต และคำตอบของเอียนทำให้ฉันนึกขึ้นมาได้....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 812 , 09:27:14 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Eng. Version: http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/12/10/entry-3ฉันขับรถกลับบ้านคนเดียวตอนดึกคืนหนึ่ง ไม่ใช่เรื่องง่ายเลยเพราะถนนมีหิมะหนาถึงสองฟุต ฉันไม่สนใจแล้วว่ากำลังขับอยู่เลนไหนได้แต่พยายามประคับประคองให้รถแล่นตรงไปข้างหน้าคนขับคันหลังซึ่งเป็นรถขับเคลื่อนสี่ล้อเริ่มกะพริบไฟหน้า ฉันเข้าใจว่าคงมีอันตรายอยู่ข้างหน้า หรือไม่รถของฉันคงมีอะไรผิดปกติ จึงชะลอความเร็วลง ชายคนนั้นขับรถขึ้นมาเทียบ ....

อ่านต่อ

วันเสาร์ ที่ 11 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1083 , 00:15:39 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

Eng. Version: http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/12/10/entry-2ผมโชคดีอย่างที่น้อยคนนักจะมี โดยที่บ้านผมอยู่ห่างจากอนุสาวรีย์แห่งชาติในระยะที่เดินถึง สุสานของนายพลแกรนต์(พลเอก ยูลิซิส เอส. แกรนต์ ผู้บัญชาการทหารสูงสุดของกองกำลังฝ่ายเหนือ ผู้ยุติสงครามกลางเมืองในสหรัฐอเมริกาเมื่อคริสต์ศตวรรษที่ 19 และต่อมาได้เป็นประธานาธิบดีคนที่ 18 ของสหรัฐ: กองบรรณาธิการ) อยู่ห่างจากห้องเช่าของผมในเขตแมนฮัตต....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 10 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 895 , 14:51:35 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

I was  driving late one night, alone. This was not easy, as two feet of snow lay on the road. The heck with what lane I was in; I was just trying to keep my car pointed forward.A guy behind me in a four-wheel-drive vehicle began flashing his headlights. I figured there must be some danger ahead or that something was wrong with my car. So I slowed down. He pulled up beside me and gestured as though he....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 743 , 14:21:56 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

I have the rare good fortune to live within walking distance of a bonafide national monument. Grant's Tomb is just a mile and a half from my apartment in northern Manhattan, and I visit it often.It's gratifying to live so close to something that draws tourists from around the world. I suppose I could say the same if I lived near the Empire State Building or Rockefeller  Center in midtown. But Grant's....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1206 , 11:33:42 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

There's still plenty of time for fame, fortune and bicycle ridingNot long ago, I reached 40. When Howard Florey was that age, he was working out how to mass-produce penicillin. By the age of 40, Jonas Salk had devised the vaccine against polio. So far, I haven't devised so much as a sticking plaster.Sherpa Tenzing Norgay was in his fortieth year when, with Edmund Hillary, he became the first to stand....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 8 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1215 , 23:07:53 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

John was 18 months old when his father Alf Lennon, a merchant seaman, jumped ship in America and disappeared. Our mother couldn't divorce him because the law didn't allow for those circumstances. She eventually fell in love with my father but when I was born, our grandfather wouldn't allow John to live with us because my parents were unmarried. That's why John was raised by our formidable Aunt Mimi.I....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 851 , 15:35:19 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

He is the only man who brings tears to my eyes everytime  I read or listen to what he has been dedicated to this country as a Thai citizen ( "a citizen"said HE)...which is LARGER than life. I keep some of his books.  And once in awhile, I would let words and pix review the memory of him ...which's the way I revive my spirit. With Respect and always being my HERO Were there to be a poll taken among a ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 7 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1375 , 22:41:46 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

Such  joy. It was the spring of 1985, and President Reagan had just given Mother Teresa the Presidential Medal of Freedom on a Rose Garden ceremony. As she left, she walked down the corridor between the Oval Office and the West Wing drive, and there she was, turning my way. What a sight: a saint in a sari coming down the White House hall. As she came nearer, I could not help it: I bowed. "Mother," I ....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 6 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 750 , 22:28:43 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

In Reader Digest 03/1999Every time I asked my parents for a drive to school, I would get the standard lecture: "When I was your age, we didn't drive to school. We had to walk 2 miles, barefoot, in the snow, uphill both way!"Listening to this was torture. And it got worse when I finally did get a ride, as I had to tolerate further criticisms of my "wimpy" generation.I now know my parents had to endure....

อ่านต่อ

วันอาทิตย์ ที่ 5 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 969 , 23:54:06 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Eng. Version is here:http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/11/27/entry-1ตอนที่ผมเป็นนักศึกษามหาวิทยาลัยปีที่ 3 ผมเลือกเรียนกระบวนวิชาศึกษางานของ ดี.เอช. ลอว์เรนซ์ มันงี่เง่ามาก ตอนนั้นผมคิดว่าเขาเป็นคนคนเดียวกับลอว์เรนซ์แห่งอาระเบีย คุณคงรู้จักนักรบทะเลทรายชาวอังกฤษที่ไม่เหมือนใครคนนั้น ดีผมได้ดูหนังเรื่องนั้นและอยากจะเอาอย่างเขาบ้าง ผมไม่ใช่นักศึกษาที่รอบรู้เท่าไหร่ผมไปที่ร้านหนังสือมือสอง และ....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 3 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 775 , 15:16:08 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

A mother once asked Gandhi to get her son to stop eating sugar.Gandhi told the child to come back in two weeks. Two weeks later the mother brought the child before Gandhi. Gandhi said to the boy, "Stop eating sugar." Puzzled, the woman replied, "Thank you, but I must ask you why you didn't tell him that two weeks ago." Gandhi replied, "Two weeks ago I was eating sugar."ครั้งหนึ่ง คุณแม่คนหนึ่งเคยขอให....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 851 , 15:02:52 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

From All I Really Need To Know I Learned in Kindergarten by ROBERT FULGHUMGood friends finally put their resources together and made themselves  a child. Me, I'm the godfather in the deal. I take my job seriously.So far, I've introduced the kid to the good things in life -- chocolate, beer, cigars, Beethoven, and dirty jokes. I don't think he cares much for Beethoven. But he's only a year and a half ....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 2 ธันวาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1359 , 22:53:34 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

It might mean more or less to you but to ME, it brought tears ...of JOY once the calander rolled back to 2004. I didn't see the name of the author. Whoever you are, please know that accept my appreciation.One day a farmer's donkey fell down into a well. The animal cried piteously for hours as the farmer tried to figure out what to do.Finally, he decided the animal was old, and the well needed to be c....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1199 , 22:16:22 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

What I am is good enough if I would only be it openly. Carl Rogers.The following was written in answer to a 15-year-old girl's question, "How can I prepare myself for a fulfilling life?"I am me.In all the world, there is no one else exactly like me. There are people who have some parts like me but no one adds up exactly  like me. Therefore, everything that comes out of me is authentically mine becaus....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1098 , 06:16:11 น.  
หมวด : ดารา/นักร้อง/คนดัง

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

The sense of obligation to continue is present in all of us. A duty to strive is the duty of us all. I felt a call to that duty.Abraham LincolnProbably the greatest example of persistence is Abraham Lincoln. If you want to learn about somebody who didn't quit, look no further.Born into poverty, Lincoln was faced with defeat throughout his life. He lost eight elections, twice failed in business and su....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 30 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 977 , 23:22:30 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 2 คน

On my first day as an assistant professor of education at the University of Southern California, I entered the classroom with a great deal of anxiety. My large class responded to my awkward smile and brief greeting with silence. For a few moments I fussed with my notes. Then I started my lecture, stammering; no one seemed to be listening. At that moment of panic I noticed in the fifth row a poised, a....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 751 , 22:39:40 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Setting: A school in rural Arkansas. The students consisted mainly of poor, underachieving African-American children. Thanks to a Rockefeller Foundation grant, "Chapter 1" first-graders would participate in a different kind of reading program. The brainchild of Dr. Marie Carbo, it is based on the notion that the important thing about learning to read has far less to do with how smart students are tha....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 820 , 22:17:14 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Some parents just don't want to hear any bad news about their children. Mr. Reardon seemed to be one of them. Though I needed his help, I wasn't getting anywhere with him. I'd spent my entire lunch period trying to convince him that his ten-year-old daughter was in serious emotional pain. I didn't succeed; talking to him as like talking to a prosecutor.After twelve years of teaching, I considered mys....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 29 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1071 , 21:57:46 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

ตอนแรกฉันกะว่าจะแวบจากที่ประชุมก่อนการกล่าวสุนทรพจน์สำคัญเพื่อจะไม่ต้องลนลานไปสนามบิน งานเลี้ยงอาหารกลางวันเพื่อสรุปการประชุมนี้ มีเเซนดรา แม็กเบรเยอร์ ครูแห่งชาติประจำปี 1994 เป็นแขกรับเชิญ ฉันจำไม่ได้ว่าทำไมจึงยังนั่งฟังอยู่ขณะที่เธอขึ้นไปบนแท่นพิธีกร แต่ฉันก็ไม่มีวันลืมเรื่องที่เธอเล่าเลยแซนดราไม่ใช้สุนทรพจน์ที่ร่างเอาไว้และกล่าวออกมาจากใจแทน เธอเล่าถึงนักเรียนชายหัวดีและกระตือรือร้นคนหนึ่งที่เธอเ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 918 , 17:30:01 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

My plan was to slip out of the conference before the keynote speech to avoid rushing to the airport. The wind-up luncheon featured Sandra McBrayer, the 1994 National Teacher. I can't remember why I remained seated while she took her place at the podium, but I will never forget the story she told.Sandra discarded her prepared speech and talked straight from her heart. She told us about a bright, enthu....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1910 , 13:17:58 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

หากต้องเปล่งเสียงดัง ก็จงทำเพื่อให้กำลังใจผู้อื่นนิรนามในชั้นอนุบาลของเรา เราสนับสนุนให้เด็กๆตระหนักและยอมรับคุณสมบัติเด่นของตนเองและผู้อื่น เราส่งเสริมความคิดเรื่อง "ครอบครัว" อยู่ทุกวัน เราห่วงใย เกื้อกูล ยอมรับ และรักกัน ระเบียบประจำห้องข้อสำคัญของเราคือ "เราจะกล่าวแต่เรื่องอันดีงามต่อกันและกัน" เด็กๆคอยให้กำลังใจกันและกัน ให้กำลังใจทั้งผู้ที่พยายามและผู้ที่ประสบความสำเร็จเมื่อใครมีปัญหาเรื่องการท....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 900 , 12:47:44 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

When I am looking for English Version, Thai Version always pops up and that would work the other way around too, well, finally, I've found it! Chicken Soup Series are famous for inspiring and enhancing 'Self-Help'.  Here would describe why it has to be this name, Chicken Soup ...The simple, soothing warmth of chicken soup is a time-honored remedy for healing the body from illness ...much as chicken s....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 823 , 05:55:05 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Here is the poem in the ethical calendar, May 1999. The theme is to know world; to know 'we, Thais'.BudDhaDasa BhikKhu's Ethical Poems Translated into English by SanTiKaRo BhikKhuFrom Ethical Calendars: 1998-2003The More Learning, The More StupidThe world today is encyclopediacally stupid,because the texts have piled up squeezing lifewith all sorts of books, journals, and the restthat are printed ove....

อ่านต่อ

วันเสาร์ ที่ 27 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 808 , 21:51:15 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

" Robert Fulghum, my favorite author! I knew him from 'UH-OH' ...Ha! good mood in every single short story there!...things through his eyes make this world worthy to live. His creative idea to sit in a coffee shop in Seatle with a sign that read, TELL ME A SHORT LOVE STORY AND I WILL BUY YOU COFFEE AND MAKE YOU FAMOUS ...gives birth of Black-Covered Book with Red Letters, TRUE LOVE. Here is the one, ....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 26 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 756 , 13:48:11 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

Every move he makes is ...so graceful! His eyes' re like the tiger...how powerful! His manner is independent ...on his own, high pride! he will spend time with me during mealtime and then don't bother! He will leave me without a trace and see each other later.His look is clean and neat ....always shape it and lick it! Around his neck and breast ...what a fluffy, puffy place in the world!He must be th....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 25 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 705 , 23:21:03 น.  
หมวด : ไดอารี่

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

Link to Eng. Version  http://www.oknation.net/blog/songphasa/2010/11/25/entry-1อย่า, อย่าเข้าใจผิด!ฉันไม่มีรถและก็ไม่รวยขนาด จะเอาที่ไหนมา คนขับรถประจำตัวน่ะ ไม่มีหรอก! ฉันหมายถึง คนขับรถตู้ประจำทาง ...ก็ขาประจำอ่ะนะเปล้า! ฉันไม่เคยคาดหวังเพราะไม่เคยเลย อะไรที่หวังน่ะ เป็น'ชวด'หมด หรือว่า ..."ถ้าเป็นไปได้นะ, ปิดเถอะ ...ขอร้องล่ะ จักขอบพระคุณท่านอย่างยิ่ง"ไม่หรอก ฉันน่ะจะกล้าเหรอ พูดอะไรอย่างนั้น...เพ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 767 , 06:17:28 น.  
หมวด : ไดอารี่

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

No, don't get me wrong!I don't own any car and I'm not that rich so  how can I have my own chauffeur? No way! What I mean 'a chauffeur' is a taxi van's driver...mass transportation for me for always. No! I've never expected ...because I've never got what I want, never! or... "if it's possible, please turn it off, Thank you, Sir."No! I dare not to say that...because I know the fact that a chauffeur is....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 24 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1015 , 14:08:53 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

If both of them want to know each other more by asking me,Am I involved with this Mission, Match Maker or Cupid?Maybe, I think too much and so far, I give (Rather say, 'answer') them information and try so hard not to add my attitude. I don't want to be a "Cheer Leader" (go, go go ...fight for this love!) or "Stopper" ( Are you sure?, better think twice!).Please put the right man (me), on the right j....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 23 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 850 , 23:24:05 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

BOTH AUDIO AND SCRIPTS ON http://storynory.com/2009/10/26/the-watermelon-prince/#more-2176At first the King would not believe this lie against his adopted son, but soon others in the palace, who confused rumor for fact, backed it up With great sorrow in his heart the King decreed that MAT was guilty of plotting treason, and must be banished from the Kingdom for evermore. His wife, princess CB, swore ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 909 , 23:22:14 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

BOTH AUDIO AND SCRIPTS ON http://storynory.com/2009/10/26/the-watermelon-prince/#more-2176This is a story from VietNam about the origin of watermelons. Watermelons are delicious fruits. They are large round and green on the outside; and red on the inside; and they have lots of black seeds. They are too refreshing on a hot day when you are feeling thirsty but that is not the only way to eat them. In V....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 720 , 12:16:45 น.  
หมวด : ไดอารี่

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

"Miss you!..." voice of a guy on the phone.This kind of word will mean "Love You" to me if I use it  ...but I'm not so sure about others ...anyway, I feel so good to hear it. Still, this time, it's strange because I have never heard "Miss you" from ...him! since I stayed in his house last 17 years when I was a freshmen. and another thing was that I made fun of it and he kept saying ..."When are you c....

อ่านต่อ

วันอาทิตย์ ที่ 21 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 3229 , 22:12:27 น.  
หมวด : วรรณกรรม/กาพย์กลอน

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

ครั้งยังเด็กๆ ย่ามักจะพาไปไหนมาไหนด้วย เหตุให้ช่วยถือของ และทดแทนความชำนาญหลายอย่าง ที่ย่ายอมสละให้เด็กทำจะ จุง จับ จัดแจง จอง ...จะเรียก 'มือขวา' ของย่าก็ได้ เด็กๆไม่คิดแม้แต่โต้แย้ง คงเพราะพระเดชและพระคุณของย่า ย่ากับเรา 'แกะ' กันไม่ออกแม้กระทั่งนอนก็นอนเกาะกันวันนี้ วันลอยกระทง คิดถึงย่าขึ้นมา  วันคืนเก่าๆกลับมาในความคิด ย่าจะเตรียมกระทงจากต้นกล้วยที่ย่าปลูกข้างทางระบายน้ำหลังบ้าน  พระอาทิตย์ตกดิน....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 18 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1838 , 16:12:37 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ผลงานอะไรก็่ตามที่เกิดจากคนกันเอง 'ร่วมด้วยช่วยกัน' มันปลื้มไปกับเขาด้วยEdward กำกับเอง  ก็ผู้กำกับใหญ่ ทักและหนุนเต็มแรง (Milos กำกับหนังรางวัล One Flew Over the Cuckoo's Nest) Stuart เพื่อนซี้เขียนบท ซี้กันตั้งแต่เรียน Yale, เพื่อนอีกคน Peter ก็ทำเพลง พอดีเพลงที่ทำไว้แล้ว ' ใช่'  ก็เพลง Heart of Mine, Original Soundtrack ของหนังรัก เฮฮา หาสาระได้ 'Keeping the Faith' 10 ปีมาแล้วนะ ยังอยากดูอยู่เลยดู....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 17 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1375 , 14:56:07 น.  
หมวด : ภาพยนตร์/ละคร

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

หลังจากบันทึกการเดินทาง 'มาราธอน' คือไม่รู้จะจบเมื่อไหร่ ลงอย่างไร เอาธงไปปักก็แล้ว 5 ตอนจบ ก็ 5 จริงๆแบบเลี่ยงบาลี เป็น 5.1, 5.2 และ 5.3 คิดว่าโล่งแล้ว แต่เปล่าเลย ฮ่า! ยังล้าหลังเป็นอาทิตย์...รวมๆแล้วสนุกดี นี่ถ้าไม่ได้OK คงหาเรื่องเบี้ยว ชิ่งไปแล้วเอาจดหมายที่ คนกันเองขอให้เขียนหา อ้อนมาว่า 'คิดถึงแก' หว่านล้อมก็แล้วให้เข้าหาที่ Blog OK เขาก็หนื่อยกับการแปลงภาษา แพ้ลูกตื้อที่ทั้ง ร่อนกระดาษ เคาะแป....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 16 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 711 , 22:31:45 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

Above was all about memorable time together there, Glen's: A Little Home in a Big Forest. While doing this journal, I sometimes laughed and talked to myself...like crazy, but So happy ...on the way back, we got the free ride from Bangkokian guy who lived and soon he would launch the PiLog mineral water. Being on an open back of the truck, we needed to protect our skin from the strong sunshine. Cover....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 761 , 21:54:40 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

The trip during the day was so fascinating. I wouldn't miss naming: NoenChangSuk (Hill of Fighting Elephant), where to see the mountainous border, TaNowSri Mt. The wind kept blowing and growing...it was hard to stand stably. I  could see grasses and trees covering mountains, tilting & waving along the wind direction...that could be what the audience on stand of the stadium tried to imitate grasses a....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 15 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 812 , 23:17:57 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

I was thinking, if Auntie Glen didn't do the lodgings, she might own the bakery fanchise. We might see her name as a world-class brand, standing in the front row like Auntie Anne's, Mrs. Fields, or Betty Crocker. I was talking about her classic, homemade-style cakes ....IRRESISTABLE!!! Every meal, except the picnic, I ate main dish less, and cake more and FIRST! Especially, classic choccolate hot fu....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 11 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 898 , 12:30:25 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

Believed me for the rest of the trip...just like  we were at the amusement park and we were taking the BIGGEST FUN ride. The ride would drive on the rough and broken path, which made us BOUNCE randomly so we had to tightly hold rods and rims...parts of the truck. Sometimes, the truck didn't 'run', but safely 'climbed' up and then down the slope. The challenge of the ride was time duration: not 5 or 1....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 10 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 703 , 00:03:26 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Have I introduced  all of us, yet? Two VIP were waiting...One probably didn't belong here, P'MaMeaw. To me, her look was close to an actress/ singer. I wondered ... "does somebody lure her to come?" or ... "Does she really want to come?" Time together would reveal that she was just fit in...funny, easy and as long as, the weather was cool, she was so fine. Another was Kiang. She and I had somet....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 8 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 3422 , 01:16:51 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

I'm so glad to hear TAKE THAT reunited: they all 5 will have the concert, PROGRESS in May, 2011. After the mid of 90's of seperation, around 15 years, they live and learn, forgive ad forget...keep friendship last forever. The melodies had got me for so long and I wish it's time this song should be celebrated for all of them...back for good, TAKE THAT...CONGRATULATIONS!หวนคืนมาตลอดไปฉันคิดว่าถึงเวลาที....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 4 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 797 , 22:31:45 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Are you sure? It's not too late to cancel or postpone, just wait until the rain's gone...the way you are going is winding, rough, up&down mountains...where is it, again?" said a friend of mine on the phone. "Baan (=Village) E-Tong , TamBon (Area) Pi-Log. The news about  the terrible flood in E-San scares me...hopelessly, our weather forecast is unreliable. Well,  I will make sure with them again."....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 3 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 846 , 21:54:43 น.  
หมวด : ท่องเที่ยว

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"How do you feel when the visitors are leaving, Auntie Glen?" "...visit me again, ...so I will not say goodbye, but bye for now." This answer was repeated in my mind, at the time 'they' hugged me and I saw 'them' off at the taxi van. It was the last van from KAN to BKK that we made it thanks to my so kind and flying-like Song-Thaew (a taxi truck for rent). I turned my back and fast followed up my ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 811 , 14:16:55 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Can't help, I've got addicted to this book, "opening the door of your heart." As long as I can find the stories inside this book on line, I will collect them in my Blog...so far there are about 20, still have around 100 to go.How do you like them?..."Another of the consequences of anger that we should keep in mind is that it destroys our relationships and separates us from our friends. Why is it tha....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 849 , 13:41:26 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

One of the problemห with anger is that we enjoy being angry. there is an addictive and powerful pleasure associated with the expression of anger. And we don't want to let go of anything we enjoy. However, there is also a danger in anger. A consequence outweighs any pleasure. If we only realize the fruit of anger and remember connection then we're willing to let anger go. In a palace, in Rome a long t....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 2 พฤศจิกายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 915 , 14:36:31 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Anger is not a clever response. Wise people are happy, and happy people do not get angry. Firstly, anger is irrational. One day, our monastery vehicle pulled out at the red traffice light alongside another car. I notice the driver of the other vehicle would ranting at the traffice lights: ""You Damn Traffic lights! You knew I had an important appointment. You knew I was running late. And you let that....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 29 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 826 , 11:31:05 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

The trick of a must of our anger is frustrated expectation. We sometimes invest so much of our soul on a project and when it does not turn out as it SHOULD, we become ...irate or ...'shoulds' point to an expectation --- a prediction for the future. We might have realized by now ...that future is uncertain, ---unpredictable relies on too much on expectation for the future. A 'should' is asking for tro....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 28 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 876 , 14:20:08 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

In the previous story, it was the fear of the pain of that toothache that I had let go of. I had welcomed the pain, embraced it and allowed it to be. That was why it went. Many of my friends who have been in great pain have tried out this method and found it does not work! They come to me to complain, saying my toothache was nothing compared to their pain. That's not true. Pain is personal and cannot....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 832 , 14:07:11 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Fear is the major ingredient of pain. It is what makes pain hurt. Take away the fear and only feeling is left. In the mid-1970s, in a poor and remote forest monastery in northeast Thailand, I had a bad toothache. There was no dentist to go to, no telephone, not even electricity. We didn't even have any aspirin or paracetamol in the medicine chest. Forest monks were expected to endure. In the late eve....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 27 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 850 , 22:09:31 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

After a wedding ceremony in Singapore a few years ago, the father of the bride took his new-in-law aside to give him some advice on how to keep the marriage long and happy. "You probably love my daughter a lot," he said to the yound man.""Oh yes!" the young man sighed."And you probably think that she is the most wonderful person in the world," the old man continued."She's soooo perfect in each and ev....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 752 , 21:50:12 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

This was a favorite story of my teacher, Ajahn Chah of North-Eastern Thailand.A newly married couple went for a walk together in a wood, one fine summer's evening after dinner. They were having such a wonderful time being together until they heard a sound in the distance:"Quack! Quack!""Listen," said the wife, "That must be a chicken.""No, no. That was a duck," said the husband."No, I'm sure that was....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 714 , 21:18:49 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

My view of relationships and marriage is this:When the couple are going out, they are merely involved; when they become engaged, they are still only involved, maybe more deeply;when they publicly exchange marriage vows, that is commitment.The meaning of the marriage ceremony is ...the commitment. During a ceremony, to drive home the meaning in a way people usually remember for the rest of their lives....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 732 , 20:12:17 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Since I became a celibate monk, I have married many women. It's part of my job as a  Buddhist monk is to perform a religious part of Buddhist marriage ceremonies. According to my tradition Buddhism and a lay Buddhist is the official marriage celebrant, but many of the couples regard me as the one who married them. So actually, I have married many wemen and many men as well. It is said that there are ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 856 , 15:13:17 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

When I was around the age of 13, my father took me aside and told me something that would change my life. The two of us were alone in his beaten-up old car, on a side street of one of poorer suberbs of London. He turned to me and said this:"Son whatever you do in your life, know this. The door of my house will always be open to you." I was only young teenager at the time. I didn't really understand w....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 721 , 14:09:14 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Many years ago, an experiment in education was carried out in secrecy at the school in England. The school had two classes for the same age of children. At the end of the school year, an examination was held in order to select the children for the classes of next year. However the results of the exam were never revealed. In secrecy, with only the principal and psychologists knowing the truth. The chi....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 931 , 12:56:29 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Before I had the honorable but burdensome office of abbot dumped upon me, I used to visit the prisons around Perth. I kept a careful record of the hours of  service I had spent in jail ...to be used as credit in case I ever got sentenced, myself! For my first visit to a big prison in Perth. I was surprised and impressed of the number of prisoners who came to hear me speak on the meditation. The room ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 26 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 704 , 20:33:27 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

A few years ago, a young Australian woman came to see me at my temple in Perth, Australia. Monks are often sought out for advice on personal problems, perhaps because we're cheap---we never charge a fee. She was tormented with guilt. Some 6 months in previously, she had been working in remote mining community in the north of western Australia. The work was hard and the money good, but there's not muc....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 857 , 13:02:58 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

If you are interested in listening...this will take you to Free Download Audiohttp://english-for-thais-2.blogspot.com/2009/02/983-2-brahm.htmlAnd here is written word by word from the Audio.(2) The Two Bad BricksAfter we puchased the land for our Monastery in Australia 1983. We were broke. We were in debts. There were no building on the land, not even a shade. The first few weeks we slept on all door....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 25 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 956 , 22:49:36 น.  
หมวด : ศาสนา

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

The CD I’ve got from my sister is Opening the Door of Your Heart, the title of an audio book. It consists of around 100 short stories written by Ajahn Brahmavamso and narrated by Ajahn Krit Nimmalo. What makes it so special, I think...Voice of narrator. Despite of the way he reads, he would lead us think we are listening to radio drama. Instrumental background music....is just fit perfectly with the ....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 22 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 2199 , 22:19:55 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

THE CASCADES lyrics - Rhythm Of The Rain Listen to the rhythm of the falling rainTelling me just what a fool I've beenI wish that it would go and let me cry in vainAnd let me be alone againThe only girl I care about has gone awayLooking for a brand new startBut little does she knowThat when she left that dayAlong with her she took my heartRain please tell me now does that seem fairFor her to steal my....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 21 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 939 , 23:04:26 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Since it has been raining ‘forever’ and I have been learning to live with it,    I have been looking for songs about rain after one, ‘Fon’... ‘Rain’ by Bird & Hart…beautiful tune but sad meaning. Still, rain is another kind of nature…it could make you sad and at the same time it could make you happy like ‘Sai Fon’… ‘Falling Rain’ by our beloved King RaMa IX. The first English song I can think is ...'....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 20 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 760 , 14:29:22 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

We are Chinese-Thai people in a big family. Our bond is tight either between generations---between parents and children or among the same generation---among children.I felt love and care...always from my grandparents and parents. My brothers, sister and I were raised by them. Most of the time, we, kids were with mom. Grandparents came to help out the time mom was busy on chores and work with dad in f....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 18 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1147 , 00:16:28 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

ห่วงวงใหญ่บ้างเล็กบ้าง ที่ใช้บั้นเอวควงวนกันทั่วเมืองกาญจน์ตอนนี้ ไม่ว่าเพศไหนวัยไหน"เป็นเอามาก"  ต้นสายปลายเหตุไม่เคยได้รู้ แต่เหตุนึงที่ระบาดทั่วจนถึงวันนี้ เพราะการดัดแปลงทำให้"ห่วง"ไฮโซ ราคาโลว์โซ จากที่อวดราคากันตามห้าง สี่ห้าร้อยบาท ช่วงออกมาใหม่ๆไปถึงหกเจ็ดร้อย ร้านค้าแถวบ้านหัวใส ตัดท่อส่งน้ำสีดำสองเมตรบ้างสามเมตรบ้างเติมน้ำลงในท่อก่อนเอาปลายต่อเข้าหากันเป็นวงแล้วพันด้วยเทปพันสายไฟ ราคาเหลือเ....

อ่านต่อ

วันเสาร์ ที่ 16 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 838 , 23:56:13 น.  
หมวด : ไดอารี่

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

เช้าอันฉ่ำแฉะ จากฝนที่ทยอยตกตั้งแต่เย็นวานจนเดี๋ยวนี้ ได้เวลาออกเดินฉับๆ... จ่ายตลาด ซึ่งปกติจะปั่นหรือไม่ก็ มอร์ไซด์แค่อึดใจถึง ใจที่สมาธิแต่เช้าตรู่ วันนี้นั่งได้ไม่เหน็บ กระหยิ่มยิ้มในใจ พาให้เดินคิดเรื่องที่ยากที่สุดของทุกเช้าออกเร็วทันใจ "ผัดถั่วงอกข้าวโพดอ่อนเต้าหู้" (ไม่เชื่อถามแม่บ้านของคุณดูก็ได้ คิดเมนูอาหารทุกวัน มันตีบตันแค่ไหน)เดินฝ่ามหาชนกับร่มกางสองทิศทางอย่างขวั่กไขว่ โผล่ที่หน้าถาดเต....

อ่านต่อ

วันพฤหัสบดี ที่ 14 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 728 , 16:13:43 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

...As usual, we are on the phone at least half an hour or more...Eventhough he or I give a sign to stop, never be in short!He is the one I have never seen him get angry, Do you think he's real?What I see is real and What I don't see is also real. He will get angry like other humans, except that he doesn't express or let it out...anyway, it's hard to find and that's is his charm.Flash back to our plac....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 826 , 11:46:10 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Last night, I had to stop after writing about 10-12 lines. I couldn't go any further. I got stuck! "I really don't have any idea at all?"WHAT'S WRONG WITH ME?""Right, What's wrong with me,...All I can think...is "No! nothing's wrong, sometimes, while I am in the mood of something, other things (like tonight, writng)don't cross my mind..."Suddenly, I saw a scope on TPBS and heard that familiar voice. ....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 12 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 806 , 23:22:11 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

What I like about "J"/ Vegetarian Festival is not only the food without flesh but also the atmosphere, like a fever in a good way, though. "Can you imagine how many people stop eating flesh around 10 days?"The amount is many enough to turn some regular restaurants into no-flesh ones and the rest can sell less and have more break. "How do I know?"Through my eyes : crowded yellow flags and banners, lon....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 943 , 12:37:15 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Proudly, I walk fast like a rabbit but Frustratingly, I work slowly like a turtle that's why...I have just showed up after I disappeared for almost a week. Well, top of that, my eyes's hurt! In school, being in front of the monitor longer than half a day almost everyday hurt my eyes real ...bad. Recently, that kind of hurt with me has come and gone back and forth...I try not to watch the monitor for ....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 782 , 12:12:23 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Seriously, don't tell your kid to call me, AUNTIE" "Hey, why don't you accept the truth, you are older that me. YOU ARE HIS AUNTIE!" "Listen........, I don't want to be his AUNTIE and another truth is that... I am a teacher...so he can call me TEACHER...or ...SISTER as a host of  TV show for kids calls herself. I prefer either one of these.”     “SISTER!...that’s TOO MUCH!&h....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 682 , 11:56:38 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Hey, what are you doing? I'm wondering why you haven't been home, yet."(My sister left home at 10:30am but right now is 4 something.)"What?...you're with that guy since then. You told me WE would have lunch at home.""I haven't got what I want...this guy never let me ask...he just talk and talk...""So what're you gonna do?""I don't know...""Maybe I need my colleague to come along next time. I bet she....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 8 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 751 , 12:08:27 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"What's eating Gilbert Grape***"*** "No Question Mark(?)", said the writer, Peter Hedges Life of Gilbert Grape would be ordinary to find in developing countries but must be hard to find in America. Since it portrays through Hollywood stars like Johnny Depp, Leonardo Dicaprio...I still wonder "do Americans believe that?" or they might question me back "Mam, it's just novel into film."This is his story....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 6 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1562 , 10:23:38 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 1 คน

The book I've got from my teacher, or "Auntie Add" of others is "A Year Of Solitude". Sometimes I am wondering how she truly knows me..know that I'm gonna love this book. Yes, I do. By 2 mornings and a later half of day, I've finished it.It perfectly pictures  lives of aboard-studying people and students who have finally found themselves... "who am I?" "What do I want?" and "What's next?" Thos....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 5 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 939 , 21:40:05 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

On this second trip, it was called by her "heal my heart"On the way to Kanchanaburi, it had been raining "cats & dogs" and that kept her and my sister on the road for 4 or 5 instead of 2 hours. My sister seemed so tired while she, a driver showed up as if she got fresh after bathing. Even late night, after taking a shower and  planning for the morning trip, she continued her story which she hadn't fi....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 826 , 21:16:53 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Around four on one Saturday, I called my old friend."Hey, I saw your missed call. I am wondering where you are...are you coming?""I'm with my friends. We're singing Karaoke and I don't think I can't go this time."...Above conversation happened last 2 months and then last week she came to visit me and offered a ride, back and forth, Bangkok-Kanchanaburi to my sister...just like that always she does he....

อ่านต่อ

วันศุกร์ ที่ 1 ตุลาคม 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 1931 , 23:38:40 น.  
หมวด : ดนตรี

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

I've just found that The Carpenters' songs are talking to me...Today I took my 2 CD of Yesterday Once More, Hits Collection to choose "Just Lively" songs such as Top Of The World, There's A Kind Of Hush, Only Yesterday, Sing, ...and "It's going to take some time"...Wow! Eventhough I have listened to it, just this time I really get it...like I said Songs could talk and point me see... "For anyone, it'....

อ่านต่อ

Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 818 , 00:18:52 น.  
หมวด : ดารา/นักร้อง/คนดัง

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

From Stars' Unwanted Pregnancy, both of them get hurt. We, audiences make a lot of comments after we were so into their story as if we were watching drama and chose side: loved one and hated another...which hurts us, too. I would like to talk about Unwanted Pregnancy . This time, this talk is free of  Hurt. Since it is the problem, how to get rid of it?When we don't want to get pregnant, How not to?"....

อ่านต่อ

วันพุธ ที่ 29 กันยายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 793 , 22:56:51 น.  
หมวด : ดารา/นักร้อง/คนดัง

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

จากการตั้งครรภ์ที่ไม่พึ่งประสงค์ของดารา ดาราคู่กรณีเจ็บด้วยกันทั้งคู่ คนฟังข่าวร่วมแสดงความคิดและความรู้สึก หากไปทำนอง "อิน" ไปกับคู่กรณีราวกับดูละครเลือกรักเลือกชัง เลือกข้าง คนฟังก็พลอยเจ็บไปกับเขาด้วย อยากชวนคุยเรื่องนี้แบบไม่เจ็บบ้าง นำประเด็นการตั้งครรรภ์ไม่พึ่งประสงค์มาย้ำว่า เมื่อมันเป็นปัญหา จะแก้อย่างไรเมื่อไม่ต้องการท้อง ทำอย่างไรไม่ให้ท้องSAFE SEX มีเพศสัมพันธ์แบบปลอดภัย คิดว่าทั้งคู่ไม่รู....

อ่านต่อ

วันอังคาร ที่ 28 กันยายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 848 , 20:27:09 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

"Once I am thirsty, I drink from daddy's glass...Yuck!The taste is so bad...Just one swallow, I have to throw-up in the sink...I wonder why daddy likes "it" a lot and daddy has a lot in the cupboard. My brother loves playing with "it" because daddy tries to keep "it" away...he might think daddy play "hide- and-seek" with him. Daddy always sneaks down stair and finish "it" sometimes a half of "it". Us....

อ่านต่อ

วันจันทร์ ที่ 27 กันยายน 2553
Posted by a_no_thai , ผู้อ่าน : 783 , 19:49:01 น.  
หมวด : ทั่วไป

พิมพ์หน้านี้
โหวต 0 คน

Let me disagree with the English to Thai translation of this movie title. The title in Thai doesn’t tell about friendship…being true friends at all. One in English is the name of the dish and the restaurant of two friends who together build their own restaurant and raise a baby. When you look at the big picture, the ones with hearts of gold can sit inside other hearts. When you feel it, which gives y....

อ่านต่อ


/3